Пам’ять Володимира Великого вшановують на Черкащині

28 Липня 2015 16:25

Безымянный1-624x449-400x288З нагоди 1000-ї річниці упокоєння князя Київського Володимира Великого – творця середньовічної європейської держави Руси-України, по всій Україні, зокрема й на Черкащині, проходять заходи із вшанування його пам’яті.

Задля популяризації історичної спадщини Володимира Великого в Черкасах та районах області проходять культурно-просвітницькі та релігійні заходи, спрямовані на вшанування пам’яті князя Київського Володимира Великого, становлення української самосвідомості, вшанування культурної, духовної та історичної спадщини українського народу як істинного правонаступника традицій Київської Русі. Про це повідомив начальник управління культури ОДА Олексій Власов. Зокрема, в обласному художньому музеї організовано виставки живопису та графіки, проведено тематичні лекції, присвячені висвітленню подій української історії відповідного періоду. Також у бібліотечних установах області розкрито відповідні книжкові виставки, перегляди друкованих матеріалів. Між тим, і релігійні організації різних конфесій провели молебні за упокій душі Великого князя.

Варто зауважити, що й у закладах відпочинку та оздоровлення системи освіти відбудуться урочисті лінійки, виховні години, бесіди та перегляди вітчизняних документальних фільмів щодо вшанування імені князя Володимира Великого.