Під час прес-конференції на Центральному стадіоні в Черкасах виникла пожежа

5 Серпня 2015 11:30
ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

На Центральному стадіоні у місті Черкаси під час прес-конференції виникла пожежа. За такою легендою на цьому об’єкті з масовим перебуванням громадян сьогодні пройшли тактико-спеціальні навчання рятувальників Управління ДСНС у Черкаській області.

Під час навчань, які почалися з повідомлення про коротке замикання електропроводки, було розглянуто один із найгірших сценаріїв – коли пожежа з приміщення конференц-залу адміністративного корпусу почала поширюватися на сусідні приміщення та третій поверх.

Адміністрація об’єкту залучивши увесь обслуговуючий персонал, а також працівників міліції розпочала термінову евакуацію уболівальників із стадіону. Під час цього етапу було практично перевірено спеціально розроблену секторальну схему евакуації вболівальників, яку було розроблено із урахуванням досвіду адміністрацій англійських стадіонів.

ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

Аби тренувати рятувальників на можливе ускладнення обстановки, керівництво навчаннями постійно ставило перед учасниками все нові і нові складні завдання. Зокрема, зміни початкової ввідної на більш складну, змусили рятувальників фактично “з коліс” подавати лафетні стволи на гасіння пожежі, а також терміново вирішувати завдання по захисту 3-го поверху разом із суміжними приміщеннями. Та й саме бойове розгортання проводилося за кількома новітніми схемами, які дозволили швидко зосередити необхідні сили на вирішальних напрямках.

Такі навчання мають на меті багато завдань, це і відпрацювання питань взаємодії рятувальних підрозділів з адміністрацією об’єкта, і виконання спеціальних завдань спільно з іншими аварійними службами екстреного виклику.