Цьогорічний першокласник “подорожчав” удвічі (відео)

5 Серпня 2015 09:30
foto.te.ua

foto.te.ua

Першокласник не по кишені. Якщо на старших дітях батьки ще можуть зекономити, використавши минулорічний рюкзак чи кросівки, то для новачків амуніцію треба збирати з нуля. Серед найнеобхіднішого – форма, спортивний костюм, взуття та канцтовари.

Зібрати дитину до школи цього року, порівняно з минулим, стало дорожче майже удвічі, говорять і батьки, і продавці. Останні розуміють: продають за неприйнятними для багатьох українців цінами. Однак вдіяти нічого не можуть: кажуть – зросла вартість закупки товару. Найдешевший костюм для учня молодших класів коштує півтисячі гривень.

Купувати дешеве черкасці не поспішають: обирають дорожче, але якісніше. Надають перевагу костюмам із натуральних, міцних матеріалів. Ціни на форму коливаються від 500 до півтори тисячі гривень. Особливий тренд серед юних модників – синій костюм із латками на ліктях.

Ще один модний тренд серед школярів – вишиванки. Їх часто купують як альтернативу звичним білим блузкам. Коштують трохи дорожче за прості сорочки, однак мають барвистіший та ошатніший вигляд. Найдешевші продають за 300 гривень.

Найдешевший рюкзак цього року обійдеться у 200 гривень. Однак продавці радять купувати каркасний. Такі ранці зручніші і створюють менше навантаження на спину дитини. Втім, і вартує ортопедичний ранець немало – майже 600 гривень…