Браконьєр з Канівщини наловив риби на 7 тисяч гривень

7 Серпня 2015 15:22
mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

На Канівщині правоохоронці затримали 53-річного чоловіка, який займався виловом риби забороненими знаряддями лову. Своїми незаконними діями він наніс державі збитків на суму близько 7000 гривень. За даним фактом Канівським міським відділом міліції відкрито кримінальне провадження за статтею 249 Кримінального кодексу України.

Браконьєра затримали під час спільного рейду з працівниками рибінспекції міліціонери Канівського міського та лінійного відділу в річковому порту міста Черкаси. На території Канівського водосховища річки Дніпро, поблизу Канівської ГЕС, чоловік на надувному гумовому човні займався виловом риби за допомогою сіток. У канівчанина вилучено близько 60 рибин, серед яких були плоскирка, окунь, білизна, чехоня, судак та дві рибацькі сіткі довжиною 50 метрів.

За даним фактом Канівським міським відділом міліції відкрито кримінальне провадження за статтею 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.