Харків’янин переплив Дніпро за 2 години 9 хвилин (фото)

15 Серпня 2015 16:51

Міжнародний заплив через Дніпро, який сьогодні всьоме провели в Черкасах, зібрав учасників з України та Німеччини. Дистанцію в 10 км самотужки подолали 25 спортсменів, ще чотири команди взяли участь в естафеті 3 х 3300 м.

У рамках запливу відбулися й дитячі змагання, їх провели вдруге. Серед дітей призи отримали кияни, юних плавців супроводжував олімпійський чемпіон Сергій Фесенко.

фото Віктора Надточія

фото Віктора Надточія

Організатори запливу – черкаські спортивні клуби «Чемпіон», «Луч», а також Національний олімпійський комітет України. Серед дорослих позмагатися приїхали учасники з Харкова, Львова, Києва, Чернігова, Донецька, Полтави, Одеси та Дніпропетровська.

В’ячеслав Кудрявцев, співорганізатор запливу, директор СК «Луч», заслужений тренер України, розповідає, що більшість із них – аматори з хорошою підготовкою:

– Є і професійні спортсмени, але переважно це любителі, тільки дуже добре підготовлені. Всі стараються подолати дистанцію вільним стилем – «кролем», адже це найшвидший спосіб пересування у воді.

фото Віктора Надточія

фото Віктора Надточія

фото Віктора Надточія

фото Віктора Надточія

Вчасно розпочати змагання не вдалося: завадила дощова погода. Організатори пояснюють, що негода створює труднощі не тільки для плавців, а й для суддів та команди, що на байдарках супроводжує індивідуально кожного учасника. Однак переможець індивідуального запливу на 10 км Антон Вітолін (м. Харків) говорить, що хвилі йому тільки допомогли. Стартувавши в Чапаєвці, хлопець здобув перемогу з результатом 2 год 9 хв.

– Нелегко було подолати всю дистанцію, але я не робив тривалих зупинок. Лише одного разу зупинився, щоб попити води, – розповідає Вітолін, майстер спорту України. – Секрет успіху тільки в постійних тренуваннях, я вже 15 років займаюся плаванням.

фото Віктора Надточія

Фото Віктора Надточія