Відбудова Черкаського театру розпочнеться у вересні

20 Серпня 2015 14:40

Відновлювальні роботи в Черкаському драматичному театрі розпочнуться вже у вересні, обіцяють в ОДА. Проектно-кошторисна документація – наразі в процесі розробки.

“На сьогодні Департаментом з питань цивільного захисту та оборонної роботи, Департаментом капітального будівництва, Черкасицивільпроектом проведено акт обстеження будівлі, – зазначає керівник апарату ОДА Віталій Коваль, – визначено перелік невідкладних аварійно-відновлювальних робіт. У результаті: на першочергові роботи нам необхідно 20 млн грн.”.

За словами Коваля, 995 тис. грн планують виділити з обласного бюджету, що вже визначено в проекті рішення сесії на 28 серпня, ще 995 тисяч очікують з міського бюджету та 18 млн грн. – з Державного. У цілому ж, на реконструкцію театру, за оцінками експертів, необхідно 83 млн грн.

Нині ж область працює над розробкою необхідних актів, проектно-кошторисної документації з метою подальшої реалізації першої частини коштів. Їх планують спрямувати на перекриття, відновлення віконних блоків та посилення поясу другого поверху. Це дасть змогу попередити подальше руйнування будівлі, зокрема глядацької зали та інших приміщень. У ці кошти входить і демонтаж залізних конструкцій, іншого пошкодженого обладнання. Очікується, що першочергові невідкладні роботи будуть здійснені протягом вересня-жовтня.

Нагадаємо, будівля театру дуже постраждала внаслідок масштабної пожежі 1 липня 2015 року.