Останній тиждень літа обіцяє бути жарким і сухим

25 Серпня 2015 20:23

погода1Останній тиждень серпня 2015 року обіцяє бути жарким і сухим, повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

За його словами, у цьому році завдяки північному антициклону, із середини серпня дощів практично не було. А нетривале похолодання з 23 серпня змінилося потеплінням. У таких погодних умовах показник пожежної небезпеки в лісах і на полях області знову зріс до 4 (високого) класу. Тривалий період бездощів’я та дефіциту опадів також негативно позначається на початку осінньої посівної кампанії.

Кліматичне літо на Черкащині триває до середини вересня, тобто середній температурний фон залишається вищим за +15°, а денний максимум ще може досягати +30° і вище. Так, наприкінці серпня 2007 року максимальна температура повітря становила +37°, на початку вересня 2008 року +32° і, навіть всередині вересня 1957 року вона ще досягала +30°. Щодо опадів, то майже кожні 5 років в третій декаді серпня дощів або не було зовсім, або кількість опадів не перевищувала 5 мм.