У зоні АТО загинуло двоє та поранено 10 українських військовослужбовців (карта)

26 Серпня 2015 14:00

Хроніка подій на сході України за минулу добу за даними Українського Кризового медіацентру

Луганський напрямок

Ведуться бойові дії середньої та низької інтенсивності. Ввечері противник провів 4 мінометних і гранатометних обстріли біля Станиці Луганської і Щастя. У цей же час відбулося 2 ворожих провокації біля Кримського.

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, також під вогонь з ворожих гранатометів потрапили українські позиції за сел. Оріхове на Бахмутській трасі. Вогонь вівся з півдня, де розташоване місто Золоте, яке частково контролюється противником.

Два ворожих мінометних обстріли відбулося поблизу Попасної. Вогонь вівся протягом півгодини по двох точках нашої лінії оборони.

Донецький напрямок

Загострилася обстановка в районі Світлодарської дуги. По лінії Розсадки – Луганське – Лозове вчора відбулося близько 10 перестрілок. Також вчора вранці українські позиції в Луганському були обстріляні зі 152-мм гармат. Ворожа батарея розгорнута в окупованому Вуглегірську.

Натомість в районі Горлівки перемир’я дотримується майже ідеально – вчора було зафіксовано лише 1 мінометний обстріл на південно-західній околиці міста – поблизу сел. Новогородське.

На ділянці фронту від Горлівки до Донецька вчора відбулося два артилерійських обстріли наших позицій на першій та другій лініях оборони. Вогонь вівся з сел. Красний Партизан, що під Горлівкою, та міста Ясинувата.

В районі Донецького аеропорту бойова обстановка вчора змін не зазнала. Ввечері артилерія окупантів знову обстріляла Авдіївку.

В ході вечірніх перестрілок противник неодноразово відкривав вогонь з важких мінометів, танків і артилерії по наших передових позиціях в Опитному, Водяному та Пісках.

Також значно зросла інтенсивність ведення вогню з боку противника між автодорогами Донецьк – Дніпропетровськ та Донецьк – Запоріжжя. У сел. Старомихайлівка та Олександрівка, а також у Петровському районі Донецька зосереджені значні сили окупантів. Перестрілки між бойовиками та силами АТО тривають як вдень, так і вночі.

Маріупольський напрямок

Тривають артилерійські та мінометні обстріли українських фортифікаційних споруд з середньої та дальньої відстані. На лінії оборони Старогнатівка – Гранітне вчора відбулося 8 ворожих мінометних обстрілів. Загострилася обстановка на ділянці фронту біля узбережжя Азовського моря: вчора між північчю та 1 годиною ночі противник відкрив вогонь із 122-мм гармат по українських позиціях в Лебединському та Сопиному. Після цього цілий день біля моря було спокійно.

Окрім цього, ввечері українські воїни відбили атаку ДРГ окупантів під Новотроїцьким, яка намагалася «просочитися» через лінію фронту. Після 10-хвилинного бою ворог відступив.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 5 польотів ворожих безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 10 – було поранено.

26-08