ОДТРК “Рось” кардинально переформатують до 15 листопада

28 Серпня 2015 09:22
youtube.com

youtube.com

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко підписав накази про припинення діяльності всіх ОДТРК. Їх буде приєднано до публічного акціонерного товариства “Національна суспільна телерадіокомпанія України”. Така ж доля спіткає і Черкаську обласну державну телерадіокомпанію “Рось”.

Генеральний директор ЧОДТРК “Рось” Михайло Калініченко уже повідомив керівництво підрозділів про зміни:

“Нам треба припинити діяльність до 15 листопада цього року. Ми працюємо над виконанням наказу, щоб повноцінно перейти на суспільне телебачення і радіомовлення, – прокоментував Калініченко. – У результаті приєднання буде значно підвищена якість програм суспільного мовлення. Також збільшаться можливості наших підрозділів”.

За словами керівника, скорочення штату буде несуттєвим.

“У суспільному мовленні залишиться працювати більшість наших працівників. Відповідно до закону “Про суспільне телебачення і радіомовлення України”, діятиме не менше трьох каналів радіомовлення і не менше двох телемовлення. Тобто буде суспільно-політичний канал та культурно-освітній”, – пояснив генеральний директор.

Нагадаємо, із січня 2015 року в Україні на базі національних теле- та радіокомпаній, обласних ТРК і телеканалу “Культура” має початися трансляція суспільного мовлення. Держава не визначатиме програмну політику, а суспільні медіа слугуватимуть інтересам громадян.