Синоптики прогнозують рекордно спекотний День знань

31 Серпня 2015 18:00
rbc.ua

rbc.ua

Цього року синоптики прогнозують рекордно спекотний День знань. Першого вересня показники термометра вдень сягатимуть позначки до +31−+33° тепла. А 2-3 вересня очікується посилення спеки до +35−+38º. Обіцяють послаблення спеки лише з 5 вересня під впливом більш прохолодних повітряних мас з Балтики.

У перші три дні вересня Черкащина опиниться в теплому секторі циклону, який рухається по більш північних широтах. Південні вітри та сонячний прогрів посилять спеку в денні години. За кліматом, літо на Черкащині триває до середини вересня, тому кожні 6-7 років в перші 10 днів вересня буває 1-2 спекотних дні. Так, наприклад, у 1957 році 15 вересня був останнім спекотним днем літа з температурними показниками +30−+33º. День знань з такими ж температурними показниками як і цьогоріч вперше зафіксували лише одного разу − у 2004 році.

Під час проведення Дня знань на відкритому повітрі треба пам’ятати про можливість теплових та сонячних ударів, інформують у Черкаському обласному гідрометеоцентрі. Практично до кінця робочого тижня на більшій частині території області утримуватиметься посуха, що робить недоцільним сівбу озимини та підтримує надзвичайну пожежну небезпеку в лісах і на полях.