АТО станом на 1 вересня (карта, відео)

1 Вересня 2015 14:30

Добра новина: вчора, 31 серпня, внаслідок бойових дій жодного українського військовослужбовця не було вбито чи поранено. Ворожих обстрілів з важкого озброєння, а також мінометів, танків та бронетехніки також не було. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник.

Луганський напрямок

Єдиною «гарячою точкою» було с. Кримське, де противник здійснив 2 збройні провокації в темну пору доби.

Донецький напрямок

Дещо неспокійно було ввечері на Світлодарській дузі: ворог двічі відкривав вогонь зі стрілецької зброї по наших передових позиціях біля Санжарівки і Лозового.

У Горлівці, Дзержинську та на південь від них (до м. Ясинувата) вчора було тихо.

Найбільш неспокійно вчора було в районі Донецького аеропорту, де бойові дії тривали з 16 до 23 години. Поблизу Авдіївки і Опитного ворог до 10 разів відкривав вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. Також 4 ворожих провокації сталося в Мар’їнці.

У Пісках та Красногорівці та виїзді з Донецька в бік Маріуполя вчора було тихо.

Маріупольський напрямок

Тут вже другий день поспіль бойові дії не велися.

Незважаючи на затишшя на передовій, українські спецслужби продовжують виявляти і знешкоджувати бойовиків та їхніх поплічників

СБУ затримала мешканця Костянтинівки, який воював у лавах бандформування «ДНР». У вересні минулого року у Донецьку зловмисник інструктував бойовиків-снайперів. Також затриманий пройшов диверсійну підготовку та брав участь у бойових діях проти українських військових поблизу Дебальцевого, Вуглегірська та Світлодарська. Встановлено, що у травні-липні цього року він намагався виїхати в Росію через внутрішні чвари серед бойовиків. Зловмисник повернувся до Костянтинівки для оформлення документів, де й був затриманий українськими оперативниками. У нього була вилучена ручна граната РГД-5.

Також у Тельмановському районі Донецької області спецслужби затримали чоловіка, який корегував артилерійський вогонь ворога по позиціях ЗСУ біля Старогнатівки, Новогригорівки і Гранітного. Встановлено, що його завербував бойовик на прізвисько «Вожак».

01-09