Черкащанин “варив” наркотики у квартирі сусідів

8 Вересня 2015 11:50
medcenter.ahosting.net.ua

medcenter.ahosting.net.ua

Зловмисник самовільно зайняв сусідню квартиру, де були відсутні хазяї, та облаштував там нарколабораторію. За вчинене чоловікові загрожує до трьох років позбавлення волі.

Як розповіли у СГЗ УМВС України в Черкаській області, до правоохоронців Звенигородського райвідділу міліції надійшла інформація від місцевих жителів, що в їхньому будинку чути різкий запах ацетону. Мешканці багатоповерхівки припустили, що причиною цього є незаконне виготовлення наркотичних речовин.

Для перевірки даних за вказаною адресою оперативний черговий направив працівників карного розшуку. Тільки-но оперативники підійшли до квартири, з якої доносився неприємний запах, як з неї вийшов 29-річний раніше судимий житель сусідньої квартири.

Як з’ясувалося, в цьому помешканні ніхто не проживає і молодик самовільно використовує його для власних цілей. Зайшовши всередину, на кухні правоохоронці виявили близько 100 грамів макової соломки та кілька пакетиків з висушеною та подрібненою коноплею. Окрім цього, працівники міліції знайшли пластикові пляшки з відходами, ззовні схожими на використану макову соломку. Для документування на місце події була викликана слідчо-оперативна група райвідділу. Виявлене наркотичне зілля вилучене та направлене на дослідження в НДЕКЦ при УМВС України в Черкаській області.

За словами чоловіка, в сусідній квартирі тривалий час ніхто не проживав. Одного дня він побачив, що вхідні двері відчинені, тож вирішив влаштувати там «лабораторію» з виготовлення наркотиків. Небезпечне зілля використовував для власного вживання.

За даним фактом слідчим відділенням Звенигородського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.