15 поліцейських з Ізраїлю пильнуватимуть хасидів в Умані (відео)

10 Вересня 2015 11:52
mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

У середу, 9 вересня, до міста Умань прибуло 15 ізраїльських поліцейських. Правоохоронці держави Ізраїль будуть працювати спільно з працівниками міліції та допомагатимуть вирішувати можливі конфліктні ситуації, які можуть виникнути між паломниками, повідомили в СГЗ УМВС України в Черкаській області.

Загалом до охорони громадського порядку залучено понад 400 правоохоронців. Територія наметового містечка паломників взята під посилену охорону. Станом на вечір 9 вересня до Умані вже прибуло 2 тисячі 58 прочан.

Ізраїльські поліцейські вже не вперше допомагають забезпечувати охорону громадського порядку під час святкування Рош Ха-Шана, вони добре володіють російською мовою, тож, окрім забезпечення безпеки, будуть допомагати місцевим жителям та гостям Умані порозумітися у випадку виникнення конфліктних ситуацій.

На спільному інструктажі, в якому взяли участь поліцейські Ізраїлю, співробітники МНС та працівники зведеного загону, начальник Управління Владислав Пустовар довів основні вимоги по забезпеченню безпеки іноземних гостей та порядку в місті під час Рош Ха-Шана.

Для належної роботи в місті створено оперативний штаб, місто поділено на шість секторів, в кожному з яких працюють окремі наряди. Діє сім контрольно-пропускних пунктів та два пункти візової підтримки. Патрулювання здійснюється цілодобово в двозмінному режимі. Діють як піші, так і авто- та велопатрулі. У складі зведеного загону працюють кінологи з собаками та вибухотехніки.