Як пройшли перші засідання виборчкомів на Черкащині

10 Вересня 2015 07:38

oporaПерші засідання територіальних виборчих комісії Черкаської області відбулися без курйозів. Згідно постанови ЦВК, у Черкаській області було утворено 27 комісій, які протягом 7-8 вересня провели перші засідання.

Спостерігачі ОПОРИ відвідали вісім комісій (Черкаська обласна, Смілянська районна, Городищенська районна, Уманська міська, Ватутінська міська, Канівська міська, Черкаська міська та Золотоніська районна), на кожній з яких був зібраний кворум (тобто більше половини від складу комісії).

Майже усі члени вищезгаданих засідань склали присягу. Лише секретар Уманської міської виборчої комісії – Надія Савицька (1948 року народження) від місцевої організації «Народної Партії» відмовилася складати присягу, мотивуючи неспроможністю впоратися з роботою через свій похилий вік.

Причини, через які члени не з’явилися на засіданні – різні, наприклад, на перше засідання Золотоніської районної виборчої комісії не з’явився секретар Олег Опанасенко (1971 року народження), від місцевої організації Політичної партії «Наш край» через зайнятість та службові справи. Голова Смілянської районної виборчої комісії Андрій Санін (1966 року народження), від місцевої організації  політичної партії ВО «Батьківщина»,  за словами заступника голови комісії Семена Федорця,  на засідання не прийшов у зв’язку з хворобою. Проте під час приватної телефонної розмови Андрій Санін повідомив, що відмовляється бути головою комісії. А члена Смілянської районної комісії Інну Усенко (1991 року народження), від місцевої організації партії «Народний фронт», не відпустили з роботи. Причина відсутності деяких членів комісії – невідома.

Відповідно до календарного плану, до 9 вересня включно триватиме подання до територіальних виборчих комісій кандидатур до складу відповідних міських (крім міст обласного значення), районних у містах, сільських та селищних виборчих комісій.