Нардеп із Черкащини оголосив війну рибно-браконьєрській мафії

14 Вересня 2015 15:13
Фото Олексія Мушака

Фото Олексія Мушака

На Закарпатті у Великоберезнянському районі запустили 2000 мальків струмкової форелі. У акції “Запусти рибу – віднови життя!” взяв участь народний депутат, вихідець із Черкащини Микола Томенко разом з іншими представниками “антибраконьєрської депутатської групи” та громадськими активістами.

“Щойно ми у Верховній Раді почали розбиратися, як ліквідовувати лісову мафію. Тепер на черзі – рибно-браконьєрська мафія. Абсолютно очевидно, що в Україні створена така ситуація, коли, з одного боку, нещадно винищуються рибні запаси, а з іншого – ані центральний, ані місцеві бюджети з цього нічого не отримують”, – зауважив М. Томенко, який у парламенті очолює комітет із питань екологічної політики.

“Це абсолютно закрита, тіньова сфера, тому ми підготували відповідні законопроекти і, сподіваюсь, що на цій сесії ми ухвалимо бодай у першому читанні законопроект, яким заборонимо промисловий вилов риби в природних водоймах (збережемо лише спеціальні зони у водосховищах), а також посилимо відповідальність за браконьєрство і зробимо все, щоб відновити рибний потенціал”, – зазначив Томенко.

Він закликав й інших небайдужих долучитися до акції “Запусти рибу – віднови життя!” та наголосив на необхідності співпраці з Урядом, щоб всіляко стимулювати так звану аквакультуру, можливість активізації штучного вирощування риби.