Школяр із Черкас більше року їздив у школу на маминій “Інфініті” без прав

14 Вересня 2015 09:35

infiniti10-класник однієї зі шкіл Черкас тривалий час їздив на навчання на дорогій авто своєї матері без водійських посвідчень та паркував авто на тротуарі практично під вікнами у директора школи.

“Курйозний випадок стався 11.09.2015 у м. Черкаси. Так, на on-line сервіс повідомлень УДАІ Черкаської області надійшла інформація щодо учня 10-го класу школи № 17 м. Черкаси, який мало того, що їздить до школи на дорогій автівці, не маючи посвідчення водія, так ще й постійно залишає її на тротуарі поблизу школи”, – розповідають у ДАІ в Черкаській області.

Згідно з інформацією, яка надійшла даішникам, школяр їздить до навчального закладу на цьому авто вже більше року, а чорна “Інфініті” щоденно, з 8.30 до 15.00 год, займає тротуар біля школи.

Отримавши повідомлення, чергова частина УДАІ орієнтувала наряди на перевірку цього автомобіля з метою встановлення особи водія. Близько 13-ї години цей автомобіль під час руху потрапив у поле зору наряду, який патрулював центральну частину міста. Після зупинки було з’ясовано, що за кермом знаходився неповнолітній, 2000 року народження, який з початку намагався представитися ім’ям свого повнолітнього брата. У чинному законодавстві не передбачена адмінвідповідальність осіб віком до 16 років, тому на місце були викликані батьки учня.

Зокрема, мати (власниця авто), яка прибула на місце інциденту, пояснила правоохоронцям, що машину  “просто” дала сину для поїздки у школу.

Викликає здивування, про що думала доросла жінка, мати, вручаючи ключі 15-річній дитині?

Як інформують у ДАІ, відносно власника автомобіля (матері водія), було складено адміністративний протокол за ч.2 ст. 126 КУпАП (передача керування особі, яка не має права керування), яка передбачає суму штрафу від 510 до 595 грн.