У мережу виклали фільм про відчайдуха-спецназівця, який обороняв Донецьке летовище (відео)

15 Вересня 2015 10:46

12019953_1052968154743480_7966971161858424106_nРік тому 14 вересня у Донецькому аеропорті загинув командир групи 3-го окремого полку спецпризначення старший лейтенант Євген Подолянчук.

Черкащанин відбув у зону АТО для захисту цілісності держави та боротьби з терористами у числі перших, ще на початку бойових дій.

 

Подолянчук воював в Донецькому аеропорті з першого ж бою – із 26 травня 2014 року. Ось що пише про нього відомий журналіст Юрій Бутусов:

“14 вересня у командира оборони Донецького аеропорту полковника “Редута” було всього 12 кадрових спецназівців – вони були стрижнем оборони. Женя був одним з тих, хто вів активні бойові дії. Він працював за фахом – постійно ходив у розвідку, в тому числі в передмістя Донецька, на установку мінних загороджень. Він був скрізь, у кожній гарячій точці. Він бував на всіх позиціях по всьому периметру нашої оборони.

14 вересня був бій на позиції “Єнот”. Женя виїхав на допомогу – щоб виставити міни на ймовірних маршрутах руху танків противника. Міг і не їхати, звичайно, але він знав, що там танк “Адама”, 5 “правосеків”, і взвод мобілізованою піхоти, з якої бійцями було не більше 5 чоловік, а решта – поки солдатами стати не встигли, було невідомо, як поведуть себе в бойовій обстановці. Женя був останнім резервом, резервом, який сам пішов у бій, щоб у важкій обстановці виручити бойових товаришів”Єнот” відбив чергову атаку, і почався новий масований артилерійський наліт. Один з осколків убив Женю – він помер під час евакуації.

Вічна пам’ять достойному воїну і громадянинові”.

Рідні та близькі зняли документальний фільм, присвячений Євгену Подолянчуку. Автор фільму Володимир Трифонов.