Як вибрати міжкімнатні двері?

15 Вересня 2015 08:22

12026403_976076289116814_1030097433_nУ чому полягає відмінність міжкімнатних дверей?

Головною відмінною рисою міжкімнатних дверей є те, що їх установка відбувається у самій будівлі і їм не притаманні властивості вхідних дверей. Основним завданням міжкімнатних дверей є закриття окремих приміщень будинку або квартири від зайвих шумів, світла і запахів.

Міжкімнатні двері складаються з коробу і рухомого дверного полотна. Залежно від дверного полотна виділяють наступні типи міжкімнатних дверей:

  1. Важке полотно.
  2. Щитове полотно.
  3. Філенчате полотно.
  4. Засклене полотно.

Залежно від матеріалу:

  1. Хвойний масив.
  2. Листяний масив.

Які ще бувають види міжкімнатних дверей?

Ламіновані двері – найпоширеніший варіант серед міжкімнатних дверей за рахунок того, що поверхня полотна покрита захисною плівкою.

Шпоновані двері виготовляють із натурального шпону, у них підвищена міцність і вони добре реагують на вплив навколишнього середовища. Це тверді сорти деревини, так які: бук, дуб, червоне дерево.

МДФ двері мають дуже доступну ціну і завдяки своїм характеристикам можуть довго експлуатуватися, їх декорують натуральним шпоном і ламінатом.

За своєю класифікації бувають:

  1. Складними – даний вид дверей використовується для економії простору у приміщеннях.
  2. Розкривними – популярний вид дверей.
  3. Двері-купе – практичний тип стандартних міжкімнатних дверей, є аналогом дверей шафи-купе.

Виходячи з цього, можна зробити висновок, що в даний час ринок міжкімнатних дверей досить переповнений і можна підібрати будь-які двері з безлічі варіантів, які мають широку гамму кольорів і безліч дизайнерських вирішень.