Черкаські актори збираються на обласну сесію, бо впевнені, що театр знищують

17 Вересня 2015 08:06
1438281810_theatre

фото Ігоря Єфімова

Актори Черкаського обласного музично-драматичного театру ім. Шевченка збираються прийти на сьогоднішню сесію обласної ради.

Таке рішення було прийнято на загальних зборах колективу театру. Як розповів актор театру Олександр Гуменний, люди  будуть вимагати відповіді на запитання стосовно подальшої долі як самого колективу театру, так і його напівзруйнованого приміщення.

Нагадаємо, будівля театру дуже постраждала внаслідок масштабної пожежі 1 липня 2015 року. Тоді повністю вигоріла глядацька зала. Сума збитків склала 83 млн. грн., за інформацією ОДА. Директор театру Володимир Осіпов усунутий із посади на час проведення розслідування причин пожежі. В.о. художнього керівника Сергій Проскурня вже кілька місяців, як стверджують у театру, відсутній на робочому місці.

“Виникають резонні запитання: а чи не ланки це все одного якогось ланцюга?!
Враховуючи всі останні події, пов’язані з нашим театром, напрошуються, як на мене, ось такі висновки: або хтось ду-у-у-же хоче стати одноосібним (худ.кер.-директор) керівником театру, або… хтось взагалі намагається його просто знищити!”, – висуває версію Гуменний.

Він закликає небайдужих містян, громадських діячів та активістів прийти і підтримати колектив театру.