На честь свята депутати дали рятувальникам мільйон гривень

18 Вересня 2015 12:15
news.pn

news.pn

17 вересня рятувальники Черкаської області, крім свого професійного свята Дня рятівника, відзначали ще одну визначну дату, – 205 річницю від першої письмової згадки про професійну пожежну охорону Черкас.

(З архівного документу )- “Рапорт городской полиции по случившемуся в 1810 году пожаре”, який був направлений до Черкаської міської Думи. «При пожаре у еврея (Лейба Кельмановича )возник опасный пожар. Полиция при всем старательстве утушить онного не смогла, едва успела (С помощью) заливной пожарной трубы недопустить онному пожару перебраться далее. Пожарная (труба) повреждена и плохо действовала… При тушении дома купца Терентия (Полякова) небыло чем тушить пожара кроме водоносных ведер» …

Далі в документі начальник міської поліції звертався з проханням купити ще одну заливну пожежну трубу, на що була дана відповідь: «Городская дума определила необходимость приобретения для города заливной пожарной трубы».

Варто зазначити, що у далекому 1915 році, переймаючись проблемами пожежного захисту міста, маючи 500 тисячний бюджет, Черкаська міська дума на діяльність пожежної охорони виділила без малого 5% від цієї суми – 24 000 карбованців, до речі, цю пропорцію було витримано і наступного року.

Через сто років уже Черкаська міська рада, продовжила традиції своїх попередників. У відповідності до прийнятого рішення, пожежно-рятувальні частини міста для розвитку своєї матеріально-технічної бази з місцевого бюджету отримають понад мільйон гривень. Такий щедрий дарунок і містянам і місцевим рятувальникам, проявивши цілковиту одностайність, зробили депутати міської ради напередодні професійного свята Дня рятівника.

Ще 200 тисяч з резервного фонду міського бюджету у відповідності до рішення міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій буде виділено на пальне для пожежного та рятувального спецтранспорту.