Ажіотаж і високі ідеали: в Черкасах стартував набір до нової поліції (фото)

21 Вересня 2015 10:11

Сьогодні в Черкасах стартував відбір до нової поліції. Конкурсна комісія розпочала роботу о 9 годині в приміщенні обласної філармонії.

О 8.20 ранку на площі перед філармонією досить людно. Кандидати в нові поліцейські приходять із “групами підтримки” – друзями й батьками. Перед входом до філармонії паркується патрульний автомобіль із київськими номерами. Це приїхали нові поліцейські з Києва представляти відкриття набору в Черкасах.

“Вам не здається, що ця машина порушила правила паркування?”, – провокуємо браву чорняву поліцейську.

“Для пішоходів більше двох метрів є? Все по правилам дорожнього руху”, – відрізає рядовий міліції Анна Образцова-Подубняк. Вона родом із Черкас, із 1999 року – живе, навчається, працює в Києві.

DSC00046_новый размер

DSC00073_новый размер

 

 

DSC00142_новый размерDSC00050_новый размер“Уночі весь Київ перетворюється на Готем”, – поліцейська-черкащанка

“На перше чергування заступила 4 липня і скажу, що я не помилилася в своєму виборі, – розповідає Анна Образцова-Подубняк. – До того я зі студенства працювала у сфері громадського харчування, маю освіту “Міжнародна економіка й право”. Не можу сказати, що з новою поліції моє життя суттєво змінилося. Я займалася сервісом до того, а тепер – теж сервісом, але трохи іншим. Але хочу сказати, що задоволена своїм вибором. Якщо є шанс, то чому не спробувати допомогти своїм державі? Вона все-таки тобі колись допомогла – дала безкоштовну освіту, медицину. Тепер наша черга”.

“Платять вчасно?”

“Платять вчасно, платять у повному обсязі, навіть дають премії. На 24 серпня забезпечили нам премію. Цікаві випадки – практично на кожному чергуванні. Наше з напарником особисте досягнення – затримали серійних крадіїв. Затримали абсолютно випадково для них і розкрили декілька крадіжок, які ті скоїли протягом півроку на нашому квадраті в Подільському районі. Вночі весь Київ перетворюється на Готем…”.

DSC00060_новый размер

DSC00136_новый размер

“Поліція дає новий шанс для України”

21-річна Аліна Денисенко приїхала подавати документи з мамою із Золотоноші.

“Хочу служити в новій поліції і міняти ситуацію в державі. Бажання виникло три дні назад. Київська поліція мене надихала, але не було змоги туди поїхати. Спробую себе в Черкасах”, – розповідає дівчина. “Вибір доньки підтримую. Сама просила її, щоб ішла. Будемо пробувать”, – додає мама Людмила Вікторівна.

DSC00071_новый размер

22-річний черкащанин Євген Пресняк, говорячи про свої мотиви вступу до поліції, цитує Єсєніна.

“Нещодавно закінчив внз за напрямком прокурорсько- слідча діяльність. Думаю зробити спробу. Тим паче, вважаю, що нова поліція – це зовсім нове для нашої країни. Як казав Єсєнін: “Пустая забава – одни разговоры. Ну что же, ну что же мы взяли взамен? Пришли те же жулики, те же воры, законом революции всех взяли в плен”. Вважаю, що молодь має йти в нову поліцію, бо ще не “замазані” в старій системі. Поліція дає новий шанс для України”, – вважає Євген.

DSC00083_новый размер

“Йду захищати наші Черкаси. Маю приклад моїх родичів, які також працюють в міліції, – розповідає 26-річна помічник юриста Ірина Агапова. – Хотілося би чогось більшого, ніж сидіти в кабінеті за комп’ютером”.

“Теж би записався до нової поліції, та вік уже не той, – зітхає директор ННІ української філології та соціальних комунікацій ЧНУ Ігор Погрібний. – Сину 22 роки, він дуже хоче спробувати й подавати документи”.

DSC00113_новый размер

…. За кутком філармонії стоїть купка міліціонерів. Вочевидь, дбатимуть про безпеку до і під час приїзду міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який приїде на 11 годину в Черкаси “відкривати” нову поліцію”.

На питання, чи планують записуватися до нової поліції, відповідати не хочуть – відвертаються і ховаються за спини колег – “Без коментарів”….

DSC00122_новый размер

DSC00101_новый размер

фото Сергія Черкасова