Одарич розповів, чому не йде на вибори з БПП

21 Вересня 2015 10:45

1373535022_42Мер Черкас Сергій Одарич, який знову балотуватиметься на крісло міського голови 25 жовтня, розповів, чому не прийняв пропозицію Блоку Петра Порошенка піти разом на вибори.

Люди з неоднозначним минулим у виборчих списках БПП – ось що не дозволило Одаричеві погодитися.  “Я не можу уявити собі жодної порядної людини, яка б погодилася фігурувати в одному списку з такими діячами, тим паче, брати за них відповідальність.

Партія вільних демократів і я, як її лідер, йдемо на вибори самостійно”, – зазначив Одарич.

Ось що він написав з цього приводу у своєму фейсбуку:

“Про останні чутки, Партію вільних демократів і Блок Петра Порошенка “Солідарність”.

Минулого тижня у вівторок ввечері від офісу Петра Олексійовича надійшла пропозиція об”єднати зусилля на виборах до Черкаських міської та обласної рад.

В середу ми мали зустріч в АП з керівництвом офісу.

Суть пропозицій Президента:
– БПП і ПВД формують спільний список до міської ради за принципом 50/50;
– спільний список до обласної ради в межах міста, також – 50/50;
– мене висувають спільним кандидатом на посаду міського голови;
– після виборів формуємо більшість і спільно працюємо.

Я вважаю, що в сьогоднішніх умовах єдність і спільна робота міського голови, більшості у міській раді і державної влади – це величезний позитив для Черкас.
Тому я дав попередню згоду. Але, знаючи, що останніми тижнями БПП у Черкасах активно залучає до себе вельми сумнівних осіб, я надав пропозицію до проекту угоди. Кандидат у міські голови має право вето щодо осіб з кримінальним минулим та поплічників режиму Януковича.

Президент погодився з пропозицією, але зауважив, що цей пункт необхідно узгодити з його партійцями.

Наскільки мені відомо, протягом кількох днів офіс Порошенка провів низку зустрічей і консультацій. Народний депутат України Владислав Голуб виступив категорично проти виключення із списків вказаних осіб, погрожуючи виходом із БПП і переходом у Батьківщину.

У четвер команда Вільних демократів обговорила пропозиції Президента і, визнаючи їх загалом корисними для Черкас, одностайно підтримала вимогу про недопущення у списки регіоналів і криміналітету.

Сьогодні офіс Президента повторно запропонував балотуватися від них.

Я відмовив через неможливість формування спільного списку з особами з кримінальним минулим і кримінальним майбутнім, з прислужниками Тулуба, з професійними дерибанщиками бюджету.

Я не можу уявити собі жодної порядної людини, яка б погодилася фігурувати в одному списку з такими діячами, тим паче, брати за них відповідальність.

Партія вільних демократів і я, як її лідер, йдемо на вибори самостійно.

Ми спільно з громадою Черкас перемогли олійників і губських в 2006, тулубів і влізлів у 2010, бондаренок і жуковських у 2014.

Переможемо і цього разу!”.