На Черкащині міліція викрила ОГ, яка “клепала” фіктивні підприємства

22 Вересня 2015 12:44
tsn.ua

tsn.ua

Оперативниками управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в Черкаській області спільно з прокуратурою області викрито організовану групу, що спеціалізувалася на створенні фіктивних підприємств.

Трьом учасникам злочинного групуванням оголошено про підозру. За фактами їхньої незаконної діяльності відкрито ряд кримінальних проваджень. Триває досудове слідство.

Як з’ясувало слідство, троє жителів Черкаської області з метою незаконного збагачення та одержання як основного джерела коштів, здобутих злочинним шляхом, створили стійку організовану групу, що спеціалізувалася на створенні фіктивних підприємств, тобто суб’єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності та вчинення шахрайських дій. Починаючи з 2013 року зловмисники придбали по підробленим документам декілька суб`єктів господарської діяльності з метою отримання на вказані товариства кредитів у банківських установах та в подальшому їх неповернення, а також вносили завідомо неправдиві відомості в установчі, податкові та інші офіційні документи.

Всі троє членів злочинного групування затримані управлінням протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в Черкаській області. Особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство