Киргизів зацікавило м’ясо й молоко з Черкащини

23 Вересня 2015 15:49

unnamedСтворювати спільні підприємства та співпрацювати в аграрному секторі. Такі наміри має Киргизька Республіка щодо Черкаської області. Про це на зустрічі з її очільником повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Киргизької Республіки в Україні Улукбек Чиналієв, інформують в ОДА.

Черкащина вже має експортно-імпортні стосунки з цією державою. Ідеться переважно про легку та деревообробну промисловості. Посол говорить: чув і про потенціал області, і про тутешні реформи. А ще – про її інвестиційний форум-2015, який відбувся минулої п’ятниці в Києві. Пана Улукбека Чиналієва вразило, настільки Черкащина перспективна.

“Наша країна, як і ваша область, аграрна, – зауважує Надзвичайний і Повноважний Посол Киргизької Республіки в Україні. – Але нам бракує технологій. Хотіли б у цьому контексті обмінюватися досвідом із Черкащиною. Також ми готові створювати спільні підприємства. Нас цікавить м’ясо-молочне виробництво. Є потреба в сирах. Загалом ми отримуємо багато російської продукції, але маємо, з чим зрівняти. Хотіли б виробляти свою – за українськими технологіями”.

А ще – киргизів цікавлять поставки гранульованих добрив. На такі запити голова Черкаської ОДА відповів: області є, що запропонувати Киргизькій Республіці.

“Багато підприємств Черкащини залюбки розширюватимуть свої ринки збуту та готові співпрацювати з новими партнерами, – каже Юрій Ткаченко. – Ми маємо добре розвинуте і рослинництво, і тваринництво. В області будують нові овочесховища. У Золотоніському, Звенигородському та Канівському районах, приміром, маємо заводи із виробництва молочної продукції всеукраїнського рівня. А в Уманському – завод, що виготовляє агротехніку. Це якраз те, про що ми говорили із послом. Тобто пропозицій маємо більш, аніж удосталь”.

Сторони домовилися, що від кожної підготують конкретні пропозиції. А потому організують зустріч зацікавлених підприємців – від Черкащини та Киргизької Республіки.