Крадіїв люків черкаського “Водоканалу” можуть не лише оштрафувати, а й посадити

2 Жовтня 2015 17:43

ВодоканалНе судимі, мають роботу й сім’ю. Трьох люкових крадіїв соціальні пріоритети не втримали від легкої, хоч і копійчаної, наживи. Кожен окремо систематизовано протягом тривалого часу викрадав кришки люків оглядових колодязів КП “Черкасиводоканал” та інших структур. Разом вони завдали водному підприємству міста збитків на суму близько 90 тис. грн., всього викравши 37 кришок. Нині ж юридична служба “Водоканалу” подала цивільні позови до трьох кримінальних проваджень про відшкодування завданих збитків.

“Ми подаємо цивільний позов у провадження до слідчого, після чого він формує справи і передає їх до суду, – пояснює юрисконсульт “Черкасиводоканалу” Тетяна Кузьменко. – Зазвичай, початку розгляду судом справи чекати недовго, близько тижня, та бувають випадки, коли справою суд займається і місяць”.

Також Кузьменко зауважує, що окрім стягнення коштів, порушникам загрожує ще й реальне покарання у вигляді позбавлення волі. Тож поганий фінансовий стан чи загальноукраїнське зубожіння не є виправданням для таких дій.

Ще з кінця літа у Черкасах активізувалися викрадачі кришок оглядових колодязів: понад 20 випадків за серпень. З початку осені ця тенденція у місті лише набула стабільності. Так, за вересень зловмисники наробили 45 дірок на дорогах та зелених зонах, “вдаривши” по підприємству сумою збитків у понад 103 тис грн.