73-річного золотонісця врятували з десятиметрової шахти

12 Жовтня 2015 13:21
ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

У неділю 11 жовтня близько 18:20 у селі Крупське Золотоніського району 73-річний чоловік під час виконання господарчих робіт впав на дно 10 метрової технічної шахти.

Дружина та сусіди пенсіонера звернулися за допомогою до рятувальників. У відповідності до районного плану взаємодії, на місце події крім рятувальників та працівників міліції прибула також і «швидка допомога».

Першим, аби оцінити стан потерпілого, на дно шахти мотузками рятувальники спустили лікаря. Після медичного огляду, фахівець констатував у літнього чоловіка чисельні тяжкі травми, а також ознаки переохолодження. Тому, за порадою медичного працівника підйом потерпілого було здійснено лише після проведення спеціальної медичної підготовки.

Після кількох ін’єкцій, лікарю вдалось стабілізувати загальний стан потерпілого, а також запобігти розвитку можливого больового шоку.

Після такої медичної підготовки, фахівці Державної пожежно-рятувальної частини №8, за допомогою рятувальних мотузок та спеціальних пасків безпеки підняли травмованого з 10 метрової глибини на поверхню.

У подальшому чоловіка з діагнозом переломи обох нижніх кінцівок та забиття грудної клітини було госпіталізовано до обласної лікарні.