На Шполянщині віряни перейшли до Київського патріархату – попри погрози московського священика

13 Жовтня 2015 07:36
cerkva.info

cerkva.info

На Черкащині православні громади Московського Патріархату продовжують переходити в юрисдикцію Української православної церкви Київського Патріархату.

Черговий перехід парафії цього разу відбувся у Шполянському районі: жителі села Лип’янка вийшли з підпорядкування МП та приєдналися до УПЦ КП.

Як зазначають на сайті Черкаської єпархії УПЦ КП, у село приїжджав Шполянський благочинний Московського Патріархату протоієрей Василь Костенко разом з іншими священиками УПЦ МП і неодноразово погрожували голові Лип’янської сільської ради та багатьом жителям села. Але, незважаючи на тиск і погрози, громада зробила свій  вибір.

Тож 9 жовтня, в день вшанування святого апостола і євангелиста Іоана Богослова, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан із архіпастирським візитом відвідав православну громаду села Лип’янка та привітав вірян із престольним празником.

В цей день відбулося освячення новоспорудженого храму на честь святого апостола Іоана Богослова та звершувалась святкова Божественна літургія.

Особливі слова подяки від жителів Лип’янки в цей день лунали на адресу настоятеля парафії ієрея Олександра Шпака, під духовним керівництвом якого відбувався перехід парафії із УПЦ МП до УПЦ КП та звершувалось спорудження храму.