Рятувальники з’ясовують походження диму, яким “накрило” Черкаси

15 Жовтня 2015 12:19
vk.com/leoonelo

vk.com/leoonelo

Від ранку 15 жовтня Черкаси “накрило” їдким димом. Мобільні групи Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій здійснюють моніторинг обстановки в районах Черкаської області.

Зокрема спільно із представниками обласного управління лісового та мисливського господарства перевіряються лісові масиви, а також поклади торфу на території Канівського, Корсунь-Шевченківського, Городищенського, Черкаського, Чигиринського, Драбівського та Золотоніського районів на предмет можливих загорань.

За інформацією Управління ДСНС України в Черкаській області станом на 9 годину ранку таких осередків не виявлено.

У відповідності до розпорядження голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка, для контролю та вивчення ситуації долучилися також представники сільських та селищних рад, яким поставлене завдання відзвітуватися про стан цивільного захисту на підконтрольній сільським радам територіях, повідомляють у ДСНС України в Черкаській області.

За інформаціює Черкаського обласного гідрометеоцентру, з 7 години ранку фіксується перевищення гранично допустимих концентрацій диоксиду вуглецю в повітрі у 1,2 рази. Зокрема, за даними метеостанцій Золотоноші, Черкас, Сміли й Звенигородки, від ранку в повітрі – задимленість.