Столицю України хочуть перенести в Канів

19 Жовтня 2015 12:40
4ornobile.livejournal.com

4ornobile.livejournal.com

На сайті Президента зареєстровано та опубліковано лише петицію, яка стосується міста Канів на Черкащині. Її автор, Ігор Лащук, пропонує перенести столицю України до одного з малонаселених міст України і, в якості пропозицій, пропонує Умань або Канів, пише видання “Кanos”.

“У США, Канаді, Австралії столиці знаходяться в маленьких містах. У Бразилії було побудоване, навіть, спеціальне місто. Перенесення столиці України в малонаселене місто дозволить додати Києву спокій і тишу, а малонаселеному місту принести нові інвестиції. До того ж, справжні і майбутні чиновники не відволікатимуться від роботи і не втрачатимуть час в пробках”, – аргументував свою думку автор петиції.

Наразі за підтримку відповідної ініціативи уже проголосувало більше 30 осіб.

Віднедавна, петиції на сайті Президента України почали користуватись надзвичайною популярністю серед пересічних громадян. Головна причина – відповідний механізм багато хто вважає реальним інструментом впливу на державну політику, а відтак, громадяни порушують максимально різні, подекуди, навіть, комічні питання у своїх зверненнях до Президента. Проте не всі вони отримують достатню підтримку і набирають необхідні 25 000 підписів.

Нагадаємо, що ідею перенести столицю України з Києва в Чигирин уже висловлював черкаський історик Назар Лавріненко майже рік тому. Але далі обговорення у соцмережах ця думка не пішла.