ЦВК турбує підготовка до виборів у Черкасах

19 Жовтня 2015 20:49
dyvys.info

dyvys.info

Центральна виборча комісія стурбована ситуацією з організацією місцевих виборів у Черкасах, Дергачах Харківської області та смт Затока Одеської області.

Про це сказав голова ЦВК Михайло Охендовський на брифінгу, повідомляють “Українські новини“.

“Наразі ЦВК найбільш стурбована ситуацією в Черкасах, пов’язаною з виборами депутатів міської ради й міського голови”, – сказав він.

Охендовський пояснив, що раніше ЦВК достроково припинила повноваження Черкаської міської виборчої комісії у зв’язку із систематичним грубим порушенням законодавства.

Однак новий склад комісії так і не виконав вимоги законодавства, рішення Центрвиборчкому й судів про реєстрацію 12 кандидатів від “Партії вільних демократів”, а також скасував своє рішення про реєстрацію одного з кандидатів у мери міста й спробував розпочати друк бюлетенів.

Голова ЦВК наголосив, що в комісію вже надійшло три незаконні постанови Черкаського міськвиборчкому, які, швидше за все, ЦВК скасує, а бюлетені із зазначенням всіх кандидатів надрукують вчасно – і вибори відбудуться попри спроби представників окремих політичних сил зірвати їх.