Завтра в нічному небі можна спостерігати метеоритний дощ Оріоніди

20 Жовтня 2015 16:30

x54893.jpg.pagespeed.ic.cG8xR_e_RYKoC7TO6hY5Завтра, 21 жовтня, жителі Землі зможуть побачити пік метеоритного дощу Оріоніди, який можна спостерігати щороку в період, коли Земля проходить крізь частину простору, завалену сміттям, що залишилися від комети Галлея.

Пік активності метеоритного дощу припаде на ніч з 21 на 22 жовтня 2015 року, йдеться у повідомленні на офіційному сайті NASA.

Білл Кук, фахівець NASA, вважає, що “найімовірніше, метеоритний дощ у цьому році буде менш активним, ніж зазвичай. В атмосфері Землі в середньому будуть згоряти по 12 метеорів на годину”.

Найліпший час для спостереження метеоритного дощу Оріоніди – перед світанком 22 жовтня. У цей час наша планета буде проходити крізь ділянку щільного скупчення сміття потоку Галлея. Для спостереження метеоритного дощу не потрібно спеціального обладнання або телескопів, достатньо просто вийти на вулицю і зосередити свою увагу на небі навколо сузір’я Оріона. Подивитися метеоритний дощ можна буде і онлайн у прямій трансляції від NASA вночі на 22 жовтня.

Джерело: 5 канал