Старт кампанії імунізації від поліомієліту в Черкасах проконтролювала перший заступник міністра охорони здоров’я

23 Жовтня 2015 16:04
zdrav.ck.ua

zdrav.ck.ua

Старт кампанії імунізації від поліомієліту в Черкасах проконтролювала перший заступник Міністра охорони здоров’я Олександра Павленко, повідомляють у департаменті ОЗ Черкаської ОДА.

Павленко показали роботу кабінету для щеплень міської дитячої поліклініки № 3. Відучора тут щепили більше 10-ти маленьких черкасців. На імунізацію вже запросили більше 300 малюків віком до 6 років. Нагадаємо, цього тижня Черкащина отримала 61,9 тис живої та 15,7 тис інактивованої вакцини для додаткової імунізації. Загалом у регіони надійшло 2,2 млн доз живої та 600 тис інактивованої протиполіомієлітної вакцини.

Олександра Павленко наголосила, що кампанія з імунізації проти поліомієліту є дуже серйозною, її хід фахівці відомства контролюють у всіх регіонах. Зокрема, Павленко вже відвідала 4 області, на Черкащині вона вперше.

Щеплюватимуть проти небезпечної недуги в три тури до 31 грудня. Перший тур охопить дітей віком від 2-х місяців до 6-ти років. Таких дітей у Черкасах 17 тисяч.

Після оглядин роботи кабінету щеплень, де гостю зустріло керівництво закладу та досвідчена медсестра, Олександра Сергіївна розповіла журналістам про вакцину та те, чому варто щепитися від поліомієліту.

“Гуманітарна допомога надана за підтримки ЮНІСЕФ, – повідомила вона. – Вакцина придбана за кошти Канадського Уряду. Світ розуміє, що боротьба з поліомієлітом є важливою в Європі і в нашій країні дуже низький відсоток вакцинованих дітей. У 2014-му році вакцинували 50% людей, у 2015-му – це вражаюча цифра – лише 14%. Такий низький рівень вакцинації неможливий. Тому, будь ласка, зверніть увагу на те, що в Україні зареєстрований спалах інфекції через те, що люди часто відмовляються від щеплення, тож потрібно зараз до кінця жовтня вакцинувати всіх діточок до шести років”.

Заступниця радила не вагатися. Крім того, наступного понеділка Олександра Павленко планує щепити і свою дитину.

 

Також Олександра Павленко переконалася в тому, що надана вакцина зберігається відповідно до правил та норм, відвідавши аптечну базу «Фармації».

Нагадаємо, що в Черкасах проживає 42 тисячі дитячого населення, які обслуговують три дитячі поліклініки.