Угонщика затримали, коли він додумався повернутися на місце крадіжки

28 Жовтня 2015 20:11
ukr.media

ukr.media

У Черкасах 40-річний чоловік викрав машину. Зловмисника затримали, коли той проїжджав поблизу місця крадіжки. Його дії кваліфіковані слідчим за статтею 289 Кримінального кодексу України.

Як розповіли в черкаській міліції, інформацію про угон правоохоронцям повідомив 27-річний власник автомобіля. Центром управління нарядами було негайно орієнтовано наряди та направлено на місце пригоди слідчо-оперативну групу і працівників ДАІ.

Під час спілкування з потерпілим, чоловік вказав правоохоронцям на автомобіль, який проїхав дорогою поряд та запевнив, що це і є його викрадена автівка. Працівники міліції наздогнали авто та запросили кермувальника до райвідділу міліції для дачі показів. Затриманий не зміг чітко пояснити навіщо він викрав авто, лише додав, що воно було відчинене. Знайшовши в салоні ключі, він цілу годину роз’їжджав по вулицям міста.

За даним фактом слідчим відділом Придніпровського районного відділу міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, обмеження волі або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.