Місцеві прокуратури на Черкащині отримають нових керівників 15 грудня

29 Жовтня 2015 13:00

12063694_800871573355249_4003517739808947139_nУ рамках реформи об’єднають регіональні установи. Вони отримають нових керівників 15 грудня.

“Це буде місцева Звенигородська, Золотоніська, Смілянська, Уманська та Черкаська прокуратури”, – говорить прокурор Черкаської області Сергій Овчаренко.

Склад працівників прокуратури в області також значно оновиться. За словами прокурора, конкурс на посади голів і заступників голів місцевих прокуратур вже завершився, на черзі – співбесіди кандидатів зі спеціальними комісіями.

– Ці співбесіди транслюватимуть онлайн на сайті Генеральної прокуратури, і ви зможете на власні очі побачити, хто керуватиме прокуратурою на Черкащині.

Паралельно із конкурсом на керівні посади проходив відбір рядових працівників. Його результати поки не оголошують, адже ті люди, які претендують на керівні посади, мають шанс лишитися у прокуратурі як рядові працівники у разі провалу тестування. У Черкасах із 12 претендентів на керівні посади лише четверо зможуть їх обійняти. Решта за бажанням залишиться працювати на рядових посадах. Всі працівники попереджені про можливе звільнення у разі неуспішного проходження тестів.

Нагадаємо, що в Україні триває реформа прокуратури. Перший її етап завершать до 15 грудня цього року. На другому етапі відбудеться реорганізація регіональних прокуратур: замість 638 установ різних рівнів мають заново створити 178 місцевих.

У результаті реформи прокуратура змінить свої функції: вона буде представляти інтереси громадянина або держави в суді. Органи прокуратури більше не втручатимуться в діяльність громадян, приватних підприємств, порушуючи кримінальні справи і закриваючи їх за домовленістю.