У Лящівці на Чорнобаївщині чоловік учинив самосуд: підірвав гранатою себе і директора СТОВ

29 Жовтня 2015 16:07
tengrinews.kz

tengrinews.kz

Резонансний випадок стався сьогодні у селі Лящівка Чорнобаївського району Черкащини. Місцевий чоловік підірвав себе гранатою через конфлікт із директором місцевого СТОВ “Лящівка”. Він стік кров’ю і помер у реанімації, директор СТОВ Федір Скрипка і його дружина з пораненнями госпіталізовані.

Як стало відомо “Рідній Черкащині” із власних джерел, інцидент стався сьогодні вранці близько 7.30. О цій порі Володимир Р. підійшов до будинку Скрипки обговорити ситуацію з паєм. Річ у тім, що між Володимиром і Скрипкою як директором СТОВ раніше виник конфлікт через оренду сільськогосподарського паю – чоловік хотів сам обробляти земельну ділянку, директор СТОВ був проти цього. В травні цього року до будинку Володимира навіть удерлися невідомі й побили чоловіка. У селі пов’язували це побиття із стійкою позицією Володимира щодо паю.

У Лящівці кажуть – мирної розмови між чоловіками не вийшло. Скрипка начебто грозився Володимиру зброєю. Тому той у відчаї кинув дві гранати Ф1 – одна залетіла у двір Скрипки і не розірвалася, інша, кинута під ноги, виявилася фатальною. Цікаво, що “швидка”, яку викликали сусіди, почувши вибух, оперативно забрала Федора Скрипку й його дружину, що теж постраждала від осколків, а от стікаючого кров’ю на землі Володимира до лікарні не взяла. Аж через годину приїхала швидка з сусіднього села Вереміївка.

Невідомо, де чоловік узяв гранати. Та село вражене його вчинком, адже від свавілля Федора Скрипки постраждав не лише Володимир. Про це “Рідна Черкащина” раніше вже писала. З’ясування конфлікту навіть брав на себе голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, втім, як бачимо, далі порожніх обіцянок справа не пішла.

Володимиру 5 листопада мало б виповнитися 55 років. Він батько-одинак, мав доньку-студентку. Зараз селяни збирають гроші для допомоги його дочці і на достойний похорон чоловіка. У селі кажуть – він герой, який встановив справедливість, тому нестимуть труну на руках через усю Лящівку.

У черкаській міліції зазначають, що на місці події працює слідчо-оперативна група. За фактом вибуху відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 15, частини 2 статті 115 (Замах на вбивство) Кримінального кодексу України.