Черкаські викладачі переймають польський досвід

30 Жовтня 2015 19:31
fire.ck.ua

fire.ck.ua

Делегація Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗУ у складі начальника кафедри пожежно-профілактичної роботи підполковника с.ц.з. Сергія Цвіркуна та доцента кафедри психології та педагогіки підполковника с.ц.з. Андрія Снісаренка розпочала закордонне стажування у Головній школі пожежної служби Республіки Польща.

Про це повідомляють у прес-службі ЧІПБ.

Представники інституту зустрілися з керівництвом навчального закладу, ознайомились з особливостями організаційного, методичного, технічного та наукового забезпечення навчального процесу в школі.

Працівники ЧІПБ відвідали лекції керівника кафедри безпеки будівель і виявлення загроз доктора Вальдемара Внека на тему: “Технічні системи забезпечення незадимлення будівель та споруд” та офіцера протипопожежної служби Великобританції Збигнева Копито на тему “Особливості забезпечення пожежної безпеки у житлових будинках Великобританії”.

Також Сергій Цвіркун та Андрій Снісаренко взяли участь у комплексі навчальних занять за темами: “Протипожежний захист лісів”, “Особливості гасіння пожеж на резервуарах”, “Психологічні аспекти безпеки” та “Психологічні особливості підготовки особистості до праці”, проведених провідними викладачами школи, зокрема Ярославом Зажицьким, Мареком Волиньским, Барбарою Пец та Ізабелою Грабовською-Лепчак.

Сергієм Цвіркуном для працівників кафедри безпеки споруд та виявлення загроз в Головній школі пожежної служби Республіки Польща було проведено лекцію на тему: “Застосування сучасних програмних комплексів для підготовки курсантів”, а Андрієм Снісаренком – для кафедри соціально-гуманітарних аспектів безпеки лекцію на тему: “Становлення та розвиток Черкаської наукової школи психологічної підготовки курсантів-рятувальників”.

Також делегація ЧІПБ ознайомилась із особливостями технічного, спеціалізованого програмного, наукового забезпечення навчальних лабораторій та тренажерних комплексів школи, активними методами проведення практичних та семінарських занять.