Майбутні черкаські “копи” ходять по лікарям (відео)

30 Жовтня 2015 10:57
Медики, черги, довідки. Поліцейські кандидати, які пройшли “логічний” відбір, тепер мають задовольнити комісію богатирським здоров’ям. Терапевт, кардіолог, навіть стоматолог. Щоб стати “копом”, претенденти проходять сім кіл лікарні, говорять наші журналісти.
Надія Стадник, кандидат в полісмени:  Все-все є, навіть щеплення з самого народження.
Надія показує таку собі картотеку для поліцейських. Все – необхідне для допуску до військово-лікарської комісії.
Надія Стадник, кандидат в полісмени: Це кардіограма, флюорографія, витяг з амбулаторної карти за останні 5 років, перелік аналізів обширний, які потрібно мати, з наркодиспансеру довідка і з психдиспансеру.
Збирала їх, говорить, не один день. Та  ще й стикнулась з невдоволеними медиками.
Надія Стадник, кандидат в полісмени: Підійшла, повибачалась, кажу вибачте за те, що турбую. А мені сказали: “как вы задолбали нас с этой новой полицией”.
Отримати особисту карту дівчині пощастило до початку ажіотажу. Інші ж вистоюють метрову чергу навіть не дійшовши до медкабінетів.
Сергій Братко, кандидат в полісмени: Якщо людина бажає отримати цю професію, вона відстоїть ці черги. І одну, й іншу. І пройде всіх лікарів.
“Каждый раз перезванивают, и каждый раз переспрашивают: “вы не передумали?” И каждый раз думаєшь:  “да”, но все равно идеш.”
Артем Карпенко, кандидат в полісмени: Я расстроился очень сильно. Потому что у меня еще очень много дел здесь. Но, буду стоять здесь.  До ночи думаю успею.
Отримавши картку, конкурсанти проходять відбір чергами до лікарів. А потім – ретельним оглядом. Окуліст, стоматолог, кардіолог, терапевт, хірург… Загалом – до десятка кабінетів. У когось за групу підтримки – батьки, у когось – діти.
Ярослав Галка, кандидат в полісмени: Грубо кажучи, 3-3,5 години. З комісією треба трохи походити. Дуже багато людей і лікарі серйозно перевіряють все.
Після кожного кабінету – рецензія фахівця. В їх підсумку і вирішуватимуть, чи допускати кандидата до наступних випробувань. Надія говорить: відбір здоров’ям не пройшли дві її знайомі.
Надія Стадник, кандидат в полісмени: Було в однієї збільшення щитовидної залози. По кодексу, нормах вона не проходить. А в іншої вага дуже маленька.
Людмила Гарбар, завідувач сектору медичного забезпечення: “55 кг ваги має бути і 160 см. зросту. Це ж не наша примха. Є наказ за яким керується наша служба. Це дуже великий перелік захворювань, які є проти показами для служби. Ми, наприклад, допомагаємо і стараємось кожен, щоб пройшов комісію. Хай краще там конкурс десь без нас вирішують.
За незначних відхилень кандидата направляють дообстежитись. Наша героїня комісію подолала до вечора. Тепер чекає подальших вказівок.