У Черкаси прибули представники ЦВК (відео)

30 Жовтня 2015 12:11
фото "Опора"

фото “Опора”

На Придніпровську районну в м. Черкаси виборчу комісію прибули представники ЦВК, аби з’ясувати чи дійсно є підстави для повторного підрахунку голосів одразу на кількох дільницях. Раніше Черкаська міська виборча комісія призупинила повторний підрахунок своїм рішенням (Постанова №158). Про це повідомляє Громадянська мережа “Опора”.

Після ознайомлення з документацією з тих дільниць та скаргою, зважаючи на яку районна в місті комісія призначила для них повторний підрахунок голосів, представники ЦВК не визнали підстави повторного підрахунку правомірними.

Але, зважаючи на те, що повторний підрахунок голосів на одній з дільниць (710992) вже було розпочато до того, як міською виборчою комісією було прийнято постанову №158 (при цьому пакунки з бюлетенями були розкриті), було вирішено закінчити повторний підрахунок голосів відданих за кандидатів на посаду міського голови, про що скласти відповідний протокол. Відповідно Черкаська міська виборча комісія о 23.00 29-го жовтня прийняла постанову №165, якою внесла зміни до постанови №158 (на фото).

Також протоколи двох дільниць з переліку (як про підрахунок голосів за кандидатів на посаду міського голови, так і за кандидатів у депутати міської ради/за місцеві організації партій) було відправлено на уточнення.

Уже сьогодні (30 жовтня) обидві районні в місті Черкаси виборчі комісії мають скласти протоколи про підсумки голосування (п. 14 ст. 83 ЗУ “Про місцеві вибори”), на підставі яких Черкаська міська виборча комісія повинна встановити результати виборів на посаду міського голови та виборів депутатів міської ради.