У жовтні до водойм Черкащини було вселено більше 13 тонн зарибка

1 Листопада 2015 17:00
darg.gov.ua

darg.gov.ua

Осінь – традиційна пора зариблення водойм, адже осінній мальок набирає потрібної ваги і найкраще пристосовується до природніх умов. Так, задля збереження сталих запасів риби за ініціативи промислових користувачів Черкаської області під контролем Черкасирибоохорони у жовтні вже сьомий рік поспіль проводилось декілька вселень риби до водойм Черкащини. На заході були присутні органи місцевого самоврядування та представники громадських організацій.

23 жовтня в районі річкового порту м. Черкаси та порту “Адамівка” Чигиринського району Черкаської області було вселено 8 тонн 132 кг рибопосадкового матеріалу: товстолоба білого, строкатого, білого амура та коропа. Малька було вирощено в с. Леськи Черкаської області. 24 жовтня в районі вантажного порту м. Черкаси було вселено 4 тонни зарибка: товстолоба білого, строкатого, білого амура та коропа, вирощеного в Київській області вс. Хохітка та в Черкаській області, ПАТ Черкасирибгосп.

Тільки за жовтень до водойм Черкаської області було вселено близько 13 тонн малька на загальну суму більше 331 тис. грн. Крім цього, 28 жовтня також в районі вантажного порту м. Черкаси було вселено більше тонни коропа, якого було вирощено в с. Леськи Черкаської області.