Замість люстрації начальника управління “М” в СБУ призначили начальником на Черкащину

1 Листопада 2015 19:07

12121Генерал-майор Олег Бойко, який за Януковича боровся із засобами масової інформації, брав участь в операції “Бумеранг” по розгону Євромайдану і підлягає люстрації, 31 жовтня указом Президента призначений начальником управління СБУ в Черкаській області. Про це пише у своєму фейсбуку відомий журналій Юрій Бутусов.

“Олег Володимирович Бойко за Януковича був начальником управління “М” СБУ з нагляду за засобами масової інформації. І загалом згідно закону “Про очищення влади” підлягає люстрації і звільненню з СБУ. Тобто Бойко з огляду на службові обов’язки причетний до безпрецедентного за цинізмом нападу на редакцію “Цензор.Нет” 9 грудня 2013-го року, до викрадення серверів сайту – без рішення суду, без пред’явлення будь-яких документів групою невідомих озброєних людей в масках. Діями по боротьбі з інтернет-ЗМІ України займалася спільна оперативна група СБУ і ФСБ РФ. “Цензор” тоді вижив тільки дивом, – зазначив Бутусов. – Бойко Олег Володимирович із управління “М” під час операції по зачистці Майдану мав завдання відключити трансляцію телеканалів – 1 +1, 5-го каналу, Каналу 24, Еспресо, Тві”.

Зараз Бойко, який не притягнуто до відповідальності за свої дії під час Майдану, керуватиме цілим обласним управлінням.

“З унікальним досвідом людина. У складну область його направляють. Поки він допомагав Януковичу знищити Майдан, у Черкаській області люди стояли насмерть, аби не пропустити на Київ банди “тітушок” і внутрішні війська. Цікаво, 18-20 будуть жалобні заходи, і Бойко теж буде знімати шапку з голови, співати гімн, виголошувати промови про Героїв України?”, – зауважує Бутусов.