Пенсіонерка з Уманщини організувала наркосиндикат із власними онуками

4 Листопада 2015 13:00

shurkaНаркотики – молоді, наркокур’єри – власні онуки. 58-річна пенсіонерка з села Краснопілка Уманського району після річної судової тяжби і перемоги в Черкаському апеляційному суді реорганізувала свій наркобізнес. Аби її знову не спіймали на наркоторгівлі, вона змінила підходи до поставки наркотиків. Узявши на роботу власних неповнолітніх онуків, вона відправляла їх міняти “рідку смерть” на гроші. А платила їм… цукерками.

Не зважаючи на потужну конспірацію, оперативники отримати доказову базу її незаконної діяльності та затримати наркоторговку. Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Черкаській області.

Жінка в своєму будинку організувала точку з продажу ацетильованого опію та забезпечила міцну конспірацію. Кожен з клієнтів, який приходив за черговою дозою, передавав гроші через ґратчасті вікна будинку та очікував свій товар, який йому віддавали малолітні внуки  зловмисниці. Діти дванадцяти та сімнадцяти років, навіть не підозрюючи в яку аферу іх втягнула рідна бабуся, кажуть у міліції.

Працівники відділу по боротьбі  з незаконним обігом наркотиків провели спецоперацію по затриманню зловмисниці. Під час обшуку вилучили близько 250 мілілітрів ацетильованого опію та понад дві тисячі гривень, отримані від продажу наркотиків.

На даний час жінка знаходиться під вартою. Відносно неї  відкрито кримінальне провадження за другою та третьою частинами статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів із залученням малолітніх дітей) Кримінального кодексу України. Уманчанку чекає позбавленням волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Але слідство не набуло офіційного завершення, адже досі тривають пошуки та встановлення інших осіб, причетних до продажу наркотиків, та каналів їх надходження на територію Уманського району.