Золотоніські гімназисти вивчатимуть основи роботехніки

4 Листопада 2015 08:45
zolotonosha.ck.ua

zolotonosha.ck.ua

Прямісінько із Данії спеціально для золотоніських дітей. До гімназії імені Скляренка привезли перші два десятки комплектів для вивчення основ роботехніки.

Проект Lego Education незабаром стартує, а учні вже можуть готуватися до опановування цікавої науки у трьох вікових категоріях.

Найменші школярі складатимуть звичайні, проте досить деталізовані конструктори, середня ланка познайомиться із основами механіки, а найстарші вивчатимуть досить серйозні, як для школярів, речі.

Представники компанії-виробника презентували свою програму “Робототехніка” ще у березні в Будинку рад у Черкасах. Тоді ж на сесії обласної ради внесли зміни до обласної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти, що й передбачало впровадження згаданої програми. Попередньо зголосилися взяти участь у програмі навчальні заклади Золотоніського і Звенигородського районів, а також міста Ватутіно, Золотоноша і Черкаси (фінансування в Черкасах передбачене з місцевого бюджету). Гельмязів свою дебютну партію отримав першого вересня, нині ж настала черга і Золотоніської гімназії.

За словами авторів проекту, завдяки цій програмі українські школярі зможуть граючись опановувати ази фізики, математики, логіки та інформатики. Повністю з цими словами погоджується місцевий учитель фізики та інформатики Сергій Різник, котрий днями вже встиг відвідати спеціальні курси тренерів Lego Education у столиці. За словами педагога, а відтепер ще й координатора проекту, можливості, які пропонує така ініціатива – безмежні. А школярам це стане у нагоді точно, адже, опанування азів робототехніки – вагомий старт майбутньої успішної кар’єри.

zolotonosha.ck.ua

zolotonosha.ck.ua

З не меншою перспективою дивиться на проект і заступник директора Світлана Буряк. Завуч, котра паралельно виступає у ролі завідувача початкової ланки (1-4 класи), зазначає, що цей сюрприз став дуже вчасним для її підопічних. Ідею дитячого розвитку вдало підхопили у гімназії навесні, коли тут відкрили сучасний шаховий клуб. Нині ж навчальний заклад став учасником експериментального проекту “Розвиток логічного мислення молодших школярів засобами інтелектуальних ігор”. В рамках проекту шахова майстерність стане одним із пунктів навчальної програми для учнів 1-4 класів, що, на думку авторів, стане гарним стимулом для розвитку логічних навичок сучасної дитини. Відтепер до азів науки можна сміливо додавати ще одну вагому складову.

Наразі проект перебуває на стадії внутрішньошкільного обговорення, але зовсім скоро кропітка робота учителів та учнів розпочнеться. Проект розподілений на три вікові категорії. Діти, що навчаються у 1-4 класах, знайомитимуться з логічними побудовами через комплекти Lego MoreToMath, які надають нескінченні варіанти побудови вигаданого дитячого світу. Більш старші юнаки та дівчата опановуватимуть перші механізовані частини за допомогою конструкторів Lego WeDo, ну а вершина досягнень – продукція Lego Mindstorms.

Джерело: zolotonosha.ck.ua