Черкащан закликають бути обережними при купівлі м’яса

5 Листопада 2015 09:19

 

ua.korrespondent.net

ua.korrespondent.net

Головне управління ДФС у Черкаській області закликає громадян бути обережними при купівлі м’яса та м’ясопродуктів.

У зв’язку із виявленням збудника африканської чуми свиней черкащанам варто застерегтись від купівлі продукти з рук, на стихійних ринках, у пересувній торгівельній мережі. Особливо це стосується продукції з карантинної зони (м.Черкаси та Черкаський район).

До робочих груп з перевірки дотримання законодавства при продажу м’яса свиней та м’ясопродуктів включені працівники фіскальної служби.

Якщо вам відомі факти продажу м’яса свиней та м’ясопродуктів без документів, з рук, на стихійних ринках або інші порушення продажу продовольчих товарів – обов’язково повідомте про це за номером телефону спеціальної гарячої лінії ГУ ДФС у Черкаській області 33-91-34.

Нагадаємо, що за інформацією Головного управління ветеринарної медицини в Черкаській області, в підсобному господарстві в промисловій зоні “Черкаської виправній колонії – 62” села Хутори, зареєстровано загибель тварин.

При дослідженні проб біоматеріалу, відібраних від загиблих свиней, в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи було встановлено діагноз – африканська чума свиней (АЧС).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху захворювання 4 листопада у Черкасах було проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Черкаській облдержадміністрації, рішенням якої були затверджено план з ліквідації АЧС та визначено зону загрози, зону захисту і зону нагляду.

Наразі ситуація знаходиться під оперативним контролем Головного управління ветеринарної медицини в Черкаській області та Держветфітослужби України.