Найбільше депутатів у Черкаську обласну раду завели БПП, “Черкащани” й “Батьківщина”

5 Листопада 2015 14:34
фото "Опора"

фото “Опора”

Черкаська обласна виборча комісія сьогодні таки склала протокол про результати виборів до черкаської облради.

Зокрема, постановою № 77 “Про розгляд змін до протоколу про результати виборів депутатів черкаської обласної ради у багатомандатному виборчому окрузі” було скасовано постанову № 76 від 4 листопада про встановлення результатів виборів у зв’язку з помилками, допущеними в результаті технічного збою обчислювальної техніки, повідомляють у ГМ “Опора”.

Опісля, згідно цієї постанови, складено протокол з новими результатами виборів, із поміткою “Уточнений”.

Так, за уточненими результатами в обласну раду проходять такі партії:
БПП “Солідарність” – 18 мандатів,ВО “ЧЕРКАЩАНИ” – 16 мандатів, ВО “Батьківщина” – 13 мандатів, Радикальна партія Олега Ляшка – 10 мандатів, “Відродження” – 8 мандатів, ВО “Свобода” – 7 мандатів, УКРОП – 7 мандатів, Партія ветеранів Афганістану – 5 мандатів.

Нагадаємо, що сьогодні вночі відбулася перевірка протоколів з виборів до Черкаської облради членами виборчої комісії за присутністю представників ЦВК. Так, дані з протоколів відповідали паралельному підрахунку голосів. Згідно них до облради не проходить партія “Опозиційний блок”, проте потрапляє Партія ветеранів Афганістану та УКРОП.

фото "Опора"

фото “Опора”

Цьому передувала заява політичних сил про те, що Черкаська обласна ТВК проголосувала за протокол, дані якого були сфальшовані.

Також вчора на засіданні комісії було повідомлено про зникнення печатки, крім цього був відсутній голова ТВК Микола Свергунов. За попередньою інформацією, зараз він перебуває в Києві. Натомість печатку знайти, все-таки, вдалося. Вона лежала у сейфі прикрита документами.

Тим часом, партія “Опозиційний блок” оприлюднила заяву, в якій йдеться про те, що на членів обласної виборчої комісії здійснюється тиск.