Другий тур виборів мера Черкас – під загрозою

8 Листопада 2015 21:44
фото В'ячеслава Скічка

фото В’ячеслава Скічка

Про зрив другого туру виборів міського голови Черкас 15 листопада, в який вийшли чинний мер Сергій Одарич і “батьківщинівець” Анатолій Бондаренко, сьогодні заговорили експерти.

“Думала, що то вже дно щодо Черкаської обласної ради (4 листопада о 3 ночі члени обласної ТВК вписати фіктивні дані в протокол, який від реальних відрізнявся на 40 000 голосів, які забрали у одних партій і домалювали Опозиційному блоку та БПП-Солідарності, а 5 листопада прийняли “уточнений протокол” з реальними даними), аж тут постукали знизу і розпочали сьогодні без будь-яких законних підстав перерахунок на Придніпровській районній ТВК з виборів до черкаської міської ради. Мета, як виглядає, одна – зрив виборів. Протокол про результати міською ТВК підписаний ще 4 листопада. Після оголошення результатів виборів у нас, як виявилось, можна почати перераховувати бюлетені без рішення судів, а за зверненням тих, хто не подолав 5% бар’єр. От вам і роль технічних кандидатів/партій у виборчому процесі. Я вже не буду нагадувати, як можна використовувати непогашені бюлетені на місцевих виборах в разі потреби при перерахунку”, – пише у своєму фейсбуку координатор ГМ “Опора” Ольга Айвазовська.

“Тепер під загрозою другий тур виборів. Розрахунок простий: перерахунки, судові рішення, розформовані ТВК, несформовані ДВК, ненадруковані бюлетені, загальний безлад і неможливість організувати процес, – коментує голова Черкаського обласного КВУ Максим Михлик. – Якщо ЦВК і Київ не вмішаються, то залишиться тільки звернутись в останню інстанцію і прокричати: Гей, там! Тут не виправити вже нічого…”.