Білорусь відмовилася від черкаської свинини через “африканську чуму”

12 Листопада 2015 07:30

picІз 10 листопада Білорусь увела тимчасові обмеження на ввезення на територію країни з Черкаської області України живих свиней, у тому числі і м’яса диких кабанів, продуктів переробки, шкіряної, рогокопитної та кишкової сировини, щетини, мисливських трофеїв, отриманих від сприйнятливих видів тварин, кормів, обладнання для утримання, забою та розбирання свиней, що було у вживанні.

Про це йдеться в повідомленні департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду. “За інформацією Міжнародного епізоотичного бюро на території Черкаської області зареєстровані випадки захворювання сприйнятливих видів африканською чумою свиней”, — йдеться в повідомленні департаменту.

У відомстві вказали на необхідність вжити “додаткових заходів контролю щодо забезпечення біологічного захисту великих свинарських комплексів, а також свинарських ферм і господарств усіх форм власності”.

Раніше аналогічна заборона була введена стосовно Миколаївської, Одеської, Рівненської, Сумської, Полтавської, Київської, Чернігівської та Житомирської областей.

Економічний збиток, що наноситься АЧС, складається з прямих втрат, пов’язаних з радикальною ліквідацією хвороби та застосовуваних обмежень у міжнародній торгівлі.

Джерело: belaruspartisan.org