Депутати з силою проривалися з зали Черкаської облради, заблокованої “Правим сектором” (відео)

20 Листопада 2015 17:52

500x333-images-news-112015-514eeec1c30df5cd0b064f5e0e8bd1b7Фракція Партії ветеранів Афганістану силою проклала собі шлях до виходу із блокованої «Правим сектором» обласної ради.

Нагадаємо, що «Правий сектор» зажадав у депутатів обласної ради висловити своє ставлення до їхнього звернення, у якому Петра Порошенка, Арсенія Яценюка та провладні сили звинувачують у державній зраді та створенні «режиму внутрішньої окупації». Активісти «Правого сектору» заявили, що з зали зможуть вийти тільки ті депутати, які публічно висловлять своє ставлення до їхнього звернення. Спочатку вони вимагали зробити це в сесійному режимі, але депутати не проголосували за поновлення вже закритої сесії. Потім «Правий сектор» погодився, що депутати можуть висловити свою позицію з трибуни сесійної зали.

Про свою підтримку звернення заявили Михайло Мушієк (від імені фракції «Батьківщини») і Валентина Коваленко – від себе особисто. Представник «Свободи» Юрій Ботнар погодився, що висловлення позиції з приводу звернення може бути «тестом на ставлення кожного до цього режиму», проте саму акцію «Правого сектора» охарактеризував як «своєрідне бачення парламентської роботи».

Депутати фракції афганців, лідером якої є Олександр Рибченко, заявили, що не проти висловити своє ставлення до цього звернення, але робити це під тиском не збираються. Проте активісти «Правого сектору» наполягали й відмовлялися розблокувати двері сесійної зали. У дверях почалася штовханина. «Афганці» підійшли до дверей і заявили активістам, що категорично відмовляються робити будь-що під тиском. На твердження, що вони мусять «виконувати вимоги громади», депутати відповідали, що саме вони і є представниками громади, а активісти репрезентують невідомо кого.

Тим часом у залі депутати із різних фракцій намагалися виробити спільно позицію щодо того, що відбувається, пробували знайти з активістами спільну мову.
Після тривалої дискусії, яку вів Олександр Рибченко із представником «Правого сектора» на псевдо «друг Немирний» та його однодумцями, «афганці» заявили, що вийдуть із сесійної зали в будь-якому разі, й почали натискати на представників «Правого сектору». Врешті депутатам удалося вийти. У відповідь активісти оголосили їх «офіційними зрадниками». Але шлях уже було відрито, і депутати різних фракцій поступово залишили залу.

Джерело: Прочерк