На Черкащину прибули євроконсультанти

23 Листопада 2015 16:00
ck-oda.gov.ua

ck-oda.gov.ua

Сектор цивільної оборони Черкаської області вивчатиме делегація Консультативної місії Європейського Союзу. Вона прибула сюди напередодні.

Консультативна місія ЄС працює в Україні вже рік. Сюди її запросив уряд. Делегати допомагають у реформуванні сектора цивільної безпеки країни.

“Ми консультуємо та підтримуємо відповідні державні органи в концептуальному плануванні та послідовній реалізації їхніх комплексних і цілісних зусиль у реформуванні правоохоронних органів, судової системи та прокуратури, – пояснив на зустрічі в ОДА голова делегації Консультативної місії Європейського Союзу Яспер Рітцема. – Також у контексті ефективного управління. Це стосується боротьби з корупцією, захисту прав людини, реформ державного управління тощо”.

Євроконсультантів найперше цікавило, чи співпрацює обласна влада із правоохоронцями. А ще – як дбає про захист території.

“У нас налагоджена конструктивна співпраця із правоохоронцями, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Як і з Національною гвардією, прикордонниками, громадськими організаціями. Спільно ми нейтралізували всі загрози, які мали тут, коли на Сході розпочався збройний конфлікт. І співпрацюємо постійно. Зокрема, спрямовуємо з обласного бюджету кошти на закупівлю потрібних автомобілів, обладнання тощо. Так, населення нині не довіряє правоохоронцям. У цьому я щоразу переконуюся на зустрічах із громадами. І тому реформування системи вкрай потрібне. Якраз у лютому в обласному центрі вже запрацює нова поліція. Децентралізація, шляхом якої ми пішли, передбачає розширення повноважень територій. Тому ми готові консультуватися та вивчати позитивний досвід інших країн і поширювати його в нашій області задля повноцінної роботи правоохоронної системи”.

Делегати від Консультативної місії ЄС працюватимуть на Черкащині цей тиждень.