На Канівщині рятувальники допомогли заблукальцеві вийти з лісу

23 Листопада 2015 12:42
mediakuzbass.ru

mediakuzbass.ru

У середу 18 листопада близько 18:00 до канівських рятувальників надійшло повідомлення про чоловіка, який заблукав у лісовому масиві поблизу села Сушки.

До пожежно-рятувальної частини звернулася дружина потерпілого, з її слів чоловік ще з ранку пішов до лісу та не повернувся. Отримавши інформацію від дружини, рятувальники вирушили до лісу. Встановивши мобільний зв’язок із заблукавшим чоловіком рятувальники зуміли спрямувати його до дороги. О 22:30 61-річного потерпілого вдалося знайти та повернути додому.

Управління ДСНС у Черкаській області застерігає:

Якщо ви заблукали у лісі

-Зберігайте спокій та уникайте паніки. Якщо ви панікуєте – думати логічно неможливо.
-Негайно зупиніться і присядьте. І не робіть більше жодного кроку, не подумавши. -Думати можна тільки про одне, як дістатися того місця, звідки починається знайомий шлях.
-Пригадайте останню прикмету на знайомій частині шляху і постарайтеся простежити до неї дорогу. Якщо це не вдається, пригадайте знайомі орієнтири, найкраще – залізницю, судноплавну ріку, шосе. Прислухайтеся. При відсутності знайомих орієнтирів, стежок і доріг виходьте “на воду” – униз за течією. Струмок виведе до ріки, ріка – до людей. Якщо орієнтирів немає, залізьте на найвище дерево – погляд з висоти допомагає краще зорієнтуватися.

Пам’ятайте! Куди б ви не пішли і де б не перебували, ви можете опинитись у екстремальних умовах.

Тому:
– знайте приблизно свій шлях мандрівки;
– майте при собі засоби визначення напрямків сторін горизонту;
– майте одяг придатний для будь-яких погодних умов;
– майте достатньо їжі, води, сірників, речей та засобів для захисту свого життя.