У Черкасах гасили пожежу на шовковому комбінаті

23 Листопада 2015 09:21
fire.ck.ua

fire.ck.ua

Тактико-спеціальні навчання з курсантами та студентами четвертих курсів Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ  України відбулися 20 листопада на Черкаському шовковому комбінаті.

Участь у навчаннях взяли близько 75 курсантів та студентів, 18 працівників інституту, 6 одиниць техніки.

На першому етапі навчань майбутні рятувальники ознайомилися з особливостями технологічних процесів виготовлення тканин та пожежною небезпекою цехів підприємства.

Другий етап передбачав гасіння умовної пожежі. Пожежа виникла у ткацькому цеху підприємства. Ситуація ускладнювалася сильним задимленням, існувала загроза розповсюдження пожежі на інші цехи. На місці події був розгорнутий оперативний штаб та організовано три оперативні дільниці з гасіння та захисту конструктивних елементів будівлі цеху.

За результатами розвідки, яку провели курсанти ЧІПБ, існувала загроза життю і здоров’ю працівників підприємства, які не могли самостійно залишити приміщення. Одночасно з гасінням пожежі проводилися рятувальні роботи по пошуку потерпілих в апаратах захисту органів дихання.

“Через злагоджені дії рятувальників умовна пожежа була успішно ліквідована, мета навчань досягнута. Уміння та навички наших випускників формуються лише при вдалому підкріпленні теоретичних знань практикою. Тому невід’ємною складовою навчально-виховного процесу в стінах навчального закладу є його практична спрямованість”, – прокоментував подію керівник навчань заступника начальника інституту по службі  підполковника служби цивільного захисту Дмитро Лесечко.

Подібні навчання ЧІПБ проводить раз на квартал.